WIJNLAND CHILI Terug naar overzicht


Op deze pagina vind je informatie terug over de verschillende domeinen/valleien van waar de Chileense wijn afkomstig is.

Aconcagua Valley
Dit is de laatste oost-west transversale vallei net ten noorden van de noord-zuid georienteerde lange centrale vallei. Dit betekent dat in deze Aconcagua Vallei het Andesgebergte overgaat in het kustgebergte zonder dat er sprake is van een vlakte. De Aconcagua Vallei ontleent haar naam aan de rivier Aconcagua die ontspringt op de gelijknamige berg op de Argentijnse grens en die met 7.966 meter de hoogste top in de Andes is.

Aconcagua Valley > San Esteban
Viña San Esteban is een van de hoogst gelegen wijndomeinen in Chili met wijngaarden tot 1150 meter hoogte. Er wordt een brede waaier aan wijnen geproduceerd: van eenvoudige fruitige wijnen tot geconcentreerde wijnen met een lange houtlagering.

Casablanca Valley
De Casablanca Vallei is de meest gekende vallei in Chili voor de productie van elegante witte wijnen van Sauvignon Blanc en Chardonnay en rode wijnen van Pinot Noir. Door de ligging dicht tegen de ijskoude Pacifische Oceaan is dit een koele vallei waardoor er over het algemeen meer frisse zuren in de wijnen voorkomen.

Casablanca Valley > Villard
Villard is één van de pioniers van de Casablanca Vallei en een gevestigde waarde voor witte wijnen op basis van Sauvignon Blanc en Chardonnay en de allereerste producent van Pinot Noir in Chili. Uniek voor Chili is ook dat er een botrytis dessertwijn gemaakt wordt.

Casablanca Valley >Viñamar
Viñamar is door de koele invloed van de nabijgelegen oceaan vooral gekend als producent van frisse en fruitige schuimwijnen.

Maipo Valley
De Maipo Vallei is de meest traditionele en meteen ook de meest gekende wijnregio van Chili. Geroemd voor de grote Cabernet Sauvignon wijnen met veel structuur, pakken donker fruit en stevige, maar soepele tannines.

Maipo Valley > Perez Cruz
Viña Perez Cruz is een archetectonisch juweeltje in de hoge Maipo vallei(Maipo Alto). Een uitzonderlijke terroir waar vele grootse wijnen gemaakt worden van warmteminnende druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Carmenere, Malbec en Syrah.

Colchagua Valley
De Colchagua Vallei is het hart van de wijnvalleien in Chili. Ook gekend als toeristische trekpleister voor wijn- en natuurliefhebbers.

Colchagua Valley > Rawén
Rawén is een jong en dynamisch project van de wijngaard Ravanal uit Placilla in de Colchagua Vallei. Ze zijn één van de oudste producenten van de regio en streven met de Rawén lijn naar moderne, toegankelijke wijnen voor ieders budget.