WIJNLAND ARGENTINIE Terug naar overzicht


Op deze pagina vind je informatie terug over de verschillende domeinen/valleien van waar de Argentijnse wijn afkomstig is. Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika.

Salta
Salta is misschien wel een van de opmerkelijkste wijnstreken ter wereld.  Ver verwijderd van de bewoonde wereld met wijngaarden die gelegen zijn in de subtropen en enkel doordat ze reiken tot aan de grens met de Andes hoogvlakte de juiste groeicondities gevonden hebben voor het maken van kwaliteitswijn.

Salta > Amalaya
Amalaya ligt dicht tegen Cafayate, het levendige wijncentrum in deze voor de rest desolate en afgelegen regio. Er worden wijnen gemaakt van Torrontés, de witte druif bij uitstek in Salta en rode assemblages op basis van Malbec en andere druivensoorten zoals Syrah, Tannat, Bonarda en Cabernet Franc.

Salta > Colomé
Is de oudste wijngaard van Argentinië (sinds 1831 steeds in productie gebleven).  Het is een zeer uitzonderlijk domein. Door de geografische ligging  tussen 2300 en 3100 meter boven de zeespiegel zijn dit de hoogste wijngaarden ter wereld.

Mendoza
Mendoza is het zevende grootste wijngebied ter wereld. 80% van de productie van Argentijnse wijnen komt uit deze wijnstreek. Mendoza is dan ook opgedeeld in verscheidene subregio's die vooral door de nabijheid van het Andesgebergte en de daarmee gepaard gaande hoogteligging zorgen voor kwaliteitsverschillen in de wijnen.

Mendoza > Chakana
Bodega Chakana is een domein van om en bij de 200ha gelegen in Agrelo, een van de meest prestigieuze terroirs van de deelregio Lujan De Cuyo in Mendoza. Er worden moderne fruitgedreven wijnen gemaakt die stelselmatig de hoogste scores op internationale concours en in de mondiale vakpers behalen.